ΟΛΓΑ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος του πιάνου που σημαίνει Μουσική, μουσική, μουσική! Νότες, πλήκτρα, πεντάγραμμα και μελέτη. Θεωρία, βιογραφίες συνθετών κι ερμηνευτών, καλλιτεχνικά ρεύματα, συγγένειες της μουσικής με άλλες τέχνες και πολλά μουσικολογικά. Η ποίηση της μουσικής ή η μουσική της ποίησης έφερε και το τραγούδι. Τραγούδι στην οικογένεια κι αργότερα στις παρέες. Αναζητώντας πάντα ένα τραγούδι σε βινύλια, κασσέτες, δίσκους ακτίνας, στο ραδιόφωνο. Από τύχη ή όχι με το που τελειώσε το σχολείο πρώτη εργασία στη δισκοθήκη του Σκάι το 1993. Λίστες τραγουδιών, καταγραφές δίσκων, μουσικές επιμέλειες ώσπου ένα βράδυ βρέθηκα μπροστά στο μικρόφωνο. Εκπομπές για τη μουσική, για το τραγούδι, για το θέατρο. Ώρες ατέλειωτες στο μοντάζ. Κι η ανακάλυψη – σταθμός ζωής:  Ραδιόφωνο! Η Τέχνη που αγκαλιάζει όλες τις Τέχνες.

Μέχρι και το 2011 εργάστηκα για τα ραδιόφωνα του Σκάι και του Μελώδια ως μουσική παραγωγός και παραγωγός εκπομπών θεάτρου και λόγου. Το 2003 είχα τη χαρά να επιμεληθώ την επαναμετάδοση της εκπομπής ‘Εδώ Λιλιπούπολη’ στο Β΄και Γ΄Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Παράλληλα με το ραδιόφωνο επιμελήθηκα κάποιες  τηλεοπτικές σειρές για την τηλεόραση του Antenna και του Alpha. Κείμενα και συνεντεύξεις φιλοξενήθηκαν από το περιοδικό ΩΣ3 και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Από τον Απρίλιο του 2013 είμαι μέλος του αυτοδιαχειριζόμενου διαδικτυακού ραδιοφώνου toradiofono.gr  Μεγάλη ευτυχία και ευθύνη που βρίσκομαι σ’αυτό το Ραδιόφωνο!