Θα μιλήσω λοιπόν εντελώς προσωπικά. Ο Σταμάτης Μορφονιός είναι σπάνια και σπουδαία περίπτωση. Όχι για το πώς κατέληξε να γράφει τελικά μουσική και να δισκογραφήσει τον πρώτο του δίσκο, αλλά γιατί αν δεν έγραφε μουσική δε θα ήταν ζωντανός, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο Σταμάτης δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο από την κιθάρα του και την φωνή του για να καταλάβεις την ουσία του. Με τα εντελώς απαραίτητα λοιπόν, σηκώνει τις «κεραίες» στο ΚΕΤ και εκπέμπει το εντελώς προσωπικό του σήμα. Θα έχετε διαβάσει πολλές φορές το κλισέ «μην το χάσετε». Θέλετε να πάμε στοίχημα ότι αυτήν τη φορά δεν είναι κλισέ;

Χρήστος Παπαμιχάλης

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράστασης:

Ο Σταμάτης Μορφονιός ζωντανά στο ΚΕΤ
Κάτι Κεραίες
Πέμπτη 3 & Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 | 21.00 | είσοδος: 8 ευρώ
Kέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Ο τραγουδοποιός Σταμάτης Μορφονιός έρχεται στο ΚΕΤ για δύο μοναδικές εμφανίσεις, που διαφοροποιούνται με ό,τι έχει κάνει στο παρελθόν ζωντανά. Χωρίς άλλους μουσικούς, παρουσιάζει παλιότερες και νέες μουσικές του, σε ένα ακουστικό unplugged set, μόνος, με τη συνοδεία της κιθάρας του.

Λίγα λόγια για τον Σταμάτη Μορφονιό
Γεννήθηκε στο Περιστέρι κι εκεί ακούστηκαν και οι πρώτες του νότες. Πάντα παράξενος, πάντα περίεργος, στα 20 αποφασίζει πως δεν τον θέλει αυτόν τον κόσμο και επιλέγει εκείνον της αυτοκαταστροφής, με μόνη αποσκευή μια κιθάρα στον ώμο. Δέκα χρόνια μετά, παίρνει μια άλλη μεγάλη απόφαση: ένα κομμάτι αυτού του κόσμου του ανήκει και δε θα τον χαρίσει σε αυτούς που πάλεψαν για να τον πείσουν πως οι αγώνες είναι μάταιοι. “Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δόθηκε”. Έτσι, με την εμπειρία πια του δρόμου, αρχίζει να γράφει και τρία χρόνια πριν, κυκλοφορεί το πρώτο του album: “Χαίρε ω Χαίρε Ελευθερία”. Με λόγια πολιτικά και αιχμηρά στους περισσότερους στίχους, αλλά και τρυφερά σε άλλους, ο Σταμάτης Μορφονιός είναι ένας τραγουδοποιός που έδειξε από την αρχή πως ξέρει όσο κανείς άλλος να περιγράφει την εποχή και όσα ζούμε και αισθανόμαστε. Έκτοτε, πολλά τραγούδια του έχουν ακουστεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως το «Πόσες φορές» με τις φωνές του Πάνου Μουζουράκη και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, «Για όλα όσα θες να κρύψεις» με την Ερωφίλη, «Άγριος τσακωμός» με την Παυλίνα Βουλγαράκη και το εμβληματικό τραγούδι «Μην ξεχνάτε τα παιδιά» με τη σύμπραξη πολλών σημαντικών ερμηνευτών.

Πρόσφατα, τέλος, κυκλοφόρησε το πολυσυζητημένο τραγούδι του «Ο Άρχοντας», ενώ ετοιμάζει και το δεύτερο προσωπικό του album.

Παραγωγή: Φόρμιγγα Art
Υποστήριξη: toradiofono.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α
Κυψέλη
213 00 40 496
69 45 34 84 45
info@polychorosket.gr

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια)